Με μεγάλη διαφορά βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των πολιτών, προκειμένου να συνεχίσει να είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν συμπεριλαμβάνονται η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Γιάννης Κανελλάκης, που δήλωσαν την υποψηφιότητά τους αφότου είχε ξεκινήσει η μέτρηση της GPO.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζουν τόσο τις απαντήσεις στο σύνολο της κοινής γνώμης, όσο και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, η πλειοψηφία των οποίων, άλλωστε, θα έχει και τον τελικό λόγο για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Πρώτος με 17 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης

Στην πρώτη ενότητα διερευνήθηκε ο αντίκτυπος των πρόσφατων ευρωεκλογών, με το 71,8% του συνόλου να αποτιμά αρνητικά το αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν σε ποσοστό 46% ότι το αποτέλεσμα ήταν θετικό, έναντι 52% που πιστεύει πως, παρά τη μικρή εκλογική άνοδο, δεν επιτεύχθηκαν οι πολιτικοί στόχοι που είχαν τεθεί.

Στη δημοσκόπηση η κατάταξη των υποψήφιων προέδρων είναι η εξής:

– Νίκος Ανδρουλάκης 39,4%

– Χάρης Δούκας 22,3%

– Παύλος Γερουλάνος 19,9%

– Μιλένα Αποστολάκη 7,9%

– Μιχάλης Κατρίνης 5%

Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν και για 12 κριτήρια – χαρακτηριστικά κάθε υποψηφίου. Και εδώ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται, με κάποιες διακυμάνσεις, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά του καταγράφονται στην πιθανότητα να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Χάρης Δούκας προπορεύεται στις επτά από τις δώδεκα κατηγορίες, ενώ οριακά φαίνεται πως έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Μητσοτάκη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.