Το Σάββατο η Ευαγγελία Πλατανιώτη ενθουσίαζε τους πάντες με την εμφάνιση της στο τεχνικό σόλο και δίκαια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα.

Η Πλατανιώτη είναι η κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, αλλά λόγω κανονισμών και ατυχίας δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στερώντας την Ελλάδα από ένα μετάλλιο.

Μοναδική πιθανότητα ήταν να προκριθεί μέσω του ντουέτου , στο οποίο συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου και για να συμβεί αυτό, έπρεπε να συμβούν μία από τις εξής δύο συνθήκες: Να είναι το ομαδικό μέσα στις πέντε πρώτες καλύτερες ομάδας και έτσι θα εξασφαλιζόταν αυτόματα το «εισιτήριο» και στο ντουέτο ή να πάρει το ντουέτο μία θέσεις μέσα στις τρεις πρώτες.

Ωστόσο στον προκριματικό του Τεχνικού Ομαδικού το ομαδικό με τις Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα. Δανάη Καριώρη, Θάλεια Δαμπάλη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Ζωή Καράγγελου, Σοφία Μαλκογεώργου, Μαρία Καραπαναγιώτου και Σοφία Ρηγάκου, έμεινε στην 14η θέση και η ομάδα αποκλείστηκε από τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Και από τη στιγμή που χάθηκε η πιθανότητα συμμετοχής με το ομαδικό, έπρεπε η Ευαγγελία με τη Σοφία να πάρουν μία από τις πρώτες τρεις θέσεις.

Aλλά τα δύο κορίτσια σήμερα κατέλαβαν την 7η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος στο ντουέτο, μένοντας μακριά από την πολυπόθητη τριάδα.

Εχουν κι άλλον αγώνα στη Ντόχα ως ντουέτο, αλλά από τη στιγμή που δεν κατάφεραν να ανέβουν πιο ψηλά, θεωρείται δύσκολο αν όχι αδύνατο, τελικά να τα καταφέρουν.

Κρίμα για την Ευαγγελία Πλατανιώτη που μπήκε στις καρδιές όλων των Ελλήνων το Σάββατο με την τεράστια επιτυχία της στο σόλο.